Portraits

Nadat ik wat schilderijen verkocht had, besloot ik het geld te investeren in een online cursus “leerbeterschilderen”. Waarbij de nadruk lag op portret schilderen. Een prachtige cursus waar ik veel van geleerd heb. En ook enthousiast geworden ben. Maar…. Het is een kunst om iemands uitdrukking te vangen in een schilderij. Maar als het dan gelukt is, dan ziet het er ook prachtig uit.

Het schilderij waar ik het meest trots op ben, staat op deze site aan de rechterkant. Het schilderij van mijn moeder. Een prachtig portret van een prachtige vrouw, die er helaas niet meer is.

Bent u geïnteresseerd in het laten maken van een portret van uw familie, geliefde of evt. ook huisdier. Stuur even een berichtje.

Hieronder enkele voorbeelden van portretten welke ik gemaakt heb.

Ik heb foto’s opgevraagd van achterneefjes en achternichtjes. Begonnen met acryl, maar toch overgestapt op olieverf. Krijg je meer uitdrukking op een gezicht. Achtergrond nog lekker in acryl gelaten.

Hier de portretten  van Jasmijn en Simon. De ouders zien dit voor het eerst op de broer-zus expositie van 11 en 12 september. Ben benieuwd wat ze er van vinden.

Jasmijn 05Simon new 02

Opdracht/vraag gekregen om deze mooie donkere man te schilderen. Het is Joshua Adeyemi, overgeschilderd vanaf een foto uit een blaadje van Amnesty International. (Acryl 40×60 cm)Voor Leo deel 3