Portfolio

Voor de laatste cursusdagen van deze jaargang bij Marian, nog een uitdaging gevonden. Dit meisje moest toch echt een keer geschilderd worden. Het meisje met de parel heeft al snel een mooi plekje gevonden bij de vriendin van een collega. Leuk !

Op een markt in Putten een doek gekocht met de afmetingen 150cm breed en 50 cm hoog. Wat kun je daar nu op schilderen. Nou ? Koeien. Vooral koeien. Met een gekleurde lucht, welke weerkaatst op de koeien.

Geschilderd op Canvas : 50×70 cm. The streets of London. Mijn kleuren zijn altijd iets feller dan op het voorbeeld wat ik van Pinterest haal. Hoeveel mensen ziet u onder de paraplu ?

Het leek een simpel portret te worden. Maar het werd steeds leuker om het te verbeteren. Mede dankzij de leuke en goede tips van mijn mede cursisten. Nadat zijn neus wat rechter geschilderd was, had ik er vrede mee.

Mediteraan schilderij. Afmetingen 60×120 cm. Het heeft een mooie plek gevonden in de Studio van Gladys en Rowan in Zwolle.

Eerste werk in het nieuwe seizoen. The Kiss. Vaak geschilderd door andere amateurs, dus heel leuk om ook een poging te wagen. Ben vooral trots op de egale strakke achtergrond.

Nog een paar muzikanten met een skyline op de achtergrond. Acryldoek 60×90. Hangt op ons kantoor.

De Jazzband speelt, met de skyline op de achtergrond. Naar een schilderij van Willem Haenraets, mijn favoriete schilder.

Het kantoor waar ik 40 jaar heb gewerkt, moesten we verlaten. Naar een mooi nieuw pand. Maar toch wel een beetje heimwee. Dit schilderij (100×70 cm) hangt in de hal van ons nieuwe kantoor. Een eer !

Schilderij : The Embraced: Met een eigen invulling van kleuren. Gedeeltelijk met gel gewerkt.

embrace 03

Thuis nog een eenvoudige bloem geschilderd, na diverse moeilijke gezichten.

flower 01 c

Wat zijn paarden toch mooie dieren !   Deze is gemaakt met Acryl 50×70 cm

Eigenlijk moet ik portretten gaan schilderen, want ik heb wat opdrachten. Maar deze oude rockers vond ik zo mooi, die moest eerst even. En is eigenlijk toch ook een portret. Mick en Keith

Mick and Keith 07 def 

Mijn schoonvader had in Granada van het Alhambra Paleis een mooie foto gemaakt. Of ik die wilde schilderen. Oei… Moet ik binnen de lijntjes schilderen. Volgens mij is het wel gelukt.Granada 03

Scugnizzo,  straatjochie. Zo noemde Selene Salvi haar schilderij, wat ik als basis nam voor mijn versie ervan.

jochie 05 Selene Salvi - Scugnizzo

“Grote broer, wanneer mogen we weer naar school”.  Toen het schilderij (Acryl 50×70 cm) klaar was, mochten ze weer naar school. Wat waren ze blij.

bros 07 def

Opdracht/vraag gekregen om deze mooie donkere man te schilderen. Het is Joshua Adeyemi, overgeschilderd vanaf een foto uit een blaadje van Amnesty International. (Acryl 40×60 cm)

Voor Leo deel 3

Mannen met baarden. (acryl 50×70 cm)

avond13

De schuiftrompet en de pianist. (Acryl 50×70)

Avond11
Avond03a-avond16

De contrabas en de saxofonist

Avond06
Avond17d

De Cubaanse gitarist.

2018-Avond04

Diverse schilderijen uit voorgaande jaren.

avond03c
club della gente
10 thuis 2017 01

Bedankt voor het kijken.